آخرین آمار مهاجرت ایرانی ها ، سهم ایرانی ها از کل پناهجویان دنیا
به گزارش عینک بانوان، اولین اجلاس جهانی رسیدگی به شرایط پناهجویان امروز سه شنبه 26 آذر (17 دسامبر) در مقر اروپایی سازمان ملل در ژنو سوئیس شروع به کار می نماید.

به گزارش خبرنگار عینک بانوان، این اجلاس یا مجمع در سطح وزرا برگزار می گردد و فردا 27 آذر به سرانجام می رسد. قرار است در این اجلاس دولت ها و دست اندرکاران، تعهدات و مشارکت های خاص خود (اقتصادی، مادی، فنی و ...) را در راستای اهداف پیمان دنیای مطرح نمایند تا برای حل مشکل میلیون ها پناهجو در دنیا راه چارهی یافت گردد.
کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد می گوید آمار کسانی که به واسطه جنگ، درگیری و ترس از پیگرد در کشورهای مختلف دنیا آواره شده اند یا پناه گرفته اند، در سال گذشته از 70 میلیون نفر گذشت. این بالاترین آماری است که این نهاد در طول فعالیت خود ارائه داده است.
همچنین طبق آخرین برآوردهای سازمان ملل متحد، برآورد می گردد تعداد مهاجران بین المللی در سال 2019 به 272 میلیون نفر رسیده که 51 میلیون نفر نسبت به سال 2010 افزایش داشته است. طبق آخرین برآوردهای این سازمان ملل در حال حاضر مهاجران بین المللی 3.5 درصد جمعت دنیای را تشکیل می دهند که این عدد در سال 2000 میلادی حدود 2.8 درصد بود.
سازمان ملل می گوید بهترین راه چاره برای مشکل پناهجویی این است که هزینه و اجازه اقامت به پناهجویان به شکل منصفانه تری بین کشورهای مختلف دنیا تقسیم گردد.
طبق گزارش های سازمان ملل، شهروندان سوریه و افغانستان بزرگ ترین گروه پناهندگان و پناهجویان دنیا را تشکیل می دهند. در کشور ما بیش از 2 میلیون نفر پناهنده افغانستانی زندگی می نمایند.
مهاجرت از ایران نیز قابل توجه است. طبق آمارهای موجود، تا سال گذشته میلادی (سال 2018) 130 هزار ایرانی در کشورهای مختلف دنیا پناهنده شده اند. به گفته کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان 4 درصد از کل پناهجویان دنیا ایرانی هستند.
قرار است اجلاس دنیای پناهندگان از این پس هر 4 سال یک بار در ژنو برگزار گردد. وزرا، دبیرکل سازمان ملل متحد و دست اندرکاران مربوطه از جمله پناهندگان برای شرکت در جلسات این اجلاس دعوت خواهند شد.
-
چه تعداد پناهنده غیرمجاز در ایران زندگی می نمایند؟