فراوری 4 میلیون دوز واکسن ایران کوبا تا انتها شهریور
به گزارش عینک بانوان، رییس انستیتو پاستور ایران از فراوری یک میلیون دز واکسن تا آخر خرداد و 3 میلیون دز تا انتها شهریور در صورت اخذ مجوز اطلاع داد.
به گزارش عینک بانوان، دکتر علیرضا بیگلری در حاشیه بازدید از سایت تزریق واکسن ایران کوبا در دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: بعد از شروع بحران کووید 19 در کشور انستیتو پاستور ایران موضوع تشکیل شبکه تشخیص ملی کووید 19 را به عهده گرفت و اکنون در سراسر کشور بیش از 300 آزمایشگاه می توانند تشخیص آزمایشگاهی کووید 19 را با راهنمایی و موضوع انستیتو پاستور ایران انجام دهند.
دکتر بیگلری بیان داشت: بعد از راه اندازی سیستم تشخیص کووید 19 در کشور و آماده نمودن زمینه برای فراوری کیت های داخلی انستیتو پاستور ایران در اواسط بهار 1399 وارد جهاد علمی دیگری برای فراوری واکسن شد و واکسن های متعددی در انستیتو پاستور ایران طراحی و فراوریشان شروع شد.
وی اضافه نمود: در راستای تصمیم وزارت بهداشت که واکسن مشترک با یکی از شرکت های معتبر واکسن سازی جهان بصورت اشتراکی داشته باشیم و با توجه به همکاری دو دهه انستیتو پاستور با کشور کوبا، مقرر شد در طراحی و اقدام به فراوری بر روی واکسن های مشترکی برنامه ریزی گردد.
رییس انستیتو پاستور ایران با اشاره به اینکه این واکسن از نوع واکسن های نوترکیب می باشد که کم عارضه و بسیار موثر است، گفت: این امر در کوبا در کار آزمایی 1 و 2 به اثبات رسیده است و در فاز 3 در کوبا بر روی 45 هزار داوطلب مورد آنالیز نهاده شد که نشان داده شد این واکسن کارآیی و ایمنی بسیار بالایی دارد.
دکتر بیگلری اظهار داشت: در ایران از 6 اردیبهشت 1400 در اصفهان کار شروع شد و در کارآزمایی 3 یا فاز نهایی واکسن، قرار است بر روی 24 هزار نفر از هموطنان در 8 شهر کشور (اصفهان، زنجان، همدان، کرمان، یزد، بندرعباس، بابل و ساری) کار خودشان را شروع نمایند.
وی با اشاره به اینکه از تعداد 24 هزار نفری که باید وارد مطالعه شوند تقریبا بیشتر از نصفشان تزریق اول را دریافت نمودند، ادامه داد: این واکسن تنها واکسن نوترکیبی است که کونژوگه شده برای کووید و تنها واکسنی است که یادآور خودش را دارد و مسلما یکی از ابزار های بسیار خوب کشور در امر کنترل کووید 19 خواهد بود.
رییس انستیتو پاستور ایران اذعان داشت: تا آخر خرداد یک میلیون دز این واکسن آماده خواهد بود با اخذ مجوز می توانیم در تا انتها شهریور 3 میلیون دز دیگر فراوری داشته باشیم.
واکسن جدید انستیتو پاستور قابلیت باز مهندسی در مواجهه با جهش های کرونا
رییس انستیتو پاستور ایران ادامه داد: خوشبختانه در این انستیتو واکسن های متعددی آزمایش حیوانی شان تمام شده است و یکی از این واکسن ها در زمان بسیار کوتاهی وارد کار آزمایی بالینی می گردد.
دکتر بیگلری بیان داشت: ویژگی واکسن جدید انستیتو پاستور فناوری آن است که تا به امروز فقط محدود به چهار کشور امریکا، انگلیس، روسیه و چین بوده و ایران پنجمین کشوری است که این فناوری را دارد.
وی گفت: ویژگی دیگر این واکسن جدید این است که اگر جهش های جدید ویروس کووید بوجود آید این واکسن با سرعت بسیار زیاد در کمتر از دو هفته می تواند باز مهندسی گردد و با جهش های جدید مقابله کند.
دکتر بیگلری با اشاره به اینکه در جهش های آینده ویروس کرونا اغلب واکسن ها به باز مهندسی نیاز خواهند داشت، گفت: هم واکسن جدید این مرکز و هم واکسن مشترک ایران کوبا قابلیت مقابله با جهش های پیش رو را دارند.
رییس انستیتو پاستور ایران ادامه داد: سایت تزریق واکسن ایران کوبا در بابل حاصل تفکر هوشمندانه و پشتکار بسیار عالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل و همت همه همکاران دانشگاه می باشد که با امکانات و برنامه ریزی خوبی انجام شده و مراجعه نمایندگان هم اظهار رضایت بسیار بالایی را عنوان می کردند.
هیچ عارضه ای از تزریق واکسن ایران کوبا در کشور گزارش نشد
رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت از نبود عارضه در هموطنانی که واکسن ایران کوبا را تزریق کردند اطلاع داد.
دکتر محمد مهدی گویا در حاشیه بازدید از سایت تزریق واکسن ایران کوبا در دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: یکی از مدرن ترین واکسن های جهان در مرحله کارآزمایی واقع شده است و تا به امروز بیش از 12 هزار نفر در هشت شهر تزریق کردند که حتی یک عارضه هم در این افراد گزارش نشده است.
رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به شروع فرایند کاهشی پیک چهارم همه گیری کرونا در کشور، گفت: خوشبختانه موارد بیماری در حال کم شدن است، اما این هنوز نگرانی ما را رفع نکرده و بایستی کار های زیادی صورت گیرد تا اطمینان حاصل گردد و شرایط ما به یک شرایط با ثبات تبدیل گردد.
وی ادامه داد: مهم ترین ابزاری که در این جهان برای مقابله با این بیماری وجود دارد واکسیناسیون است و تا وقتی جمعیتی به اندازه 70 درصد کل کشور را واکسینه نکردیم نمی توانیم اطمینان پیدا کنیم که بیماری در کشور تحت کنترل در آمده است.
دکتر گویا بیان داشت: نمونه های جدید این ویروس وقتی در جهان شناسایی میشوند هر کدام به نوع خود در جهان نگرانی بیشتری ایجاد می نمایند چرا که این گونه های جدید ممکن است چند ویژگی داشته باشند به همین دلیل به آن گونه های نگران نماینده گفته می گردد.
رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت اضافه نمود: ویژگی جهش های جدید ویروس کرونا، قدرت سرایت بالا نسبت به ویروس اصلی است و همچنین ممکن است جهش های جدید به واکسن مقاوم باشند و واکسن روی آن ها موثر نباشد.
وی اضافه نمود: خوشبختانه واکسنی که در دست ساخت انستیتو پاستور هست به گونه ای است که می تواند با گونه های جدید مقابله کند و حتی در مقابل جهش هایی که در آینده رخ خواهند داد به سرعت قابل باز مهندسی هستند و میگردد واکسن را تغییر داد تا گونه جدید را هم تحت پوشش قرار دهد.
دکتر گویا اظهار داشت: این را بدانیم که واکسن به تنهایی مانع همه گیری نیست و مردم باید علاوه بر واکسینه شدن نکات بهداشتی که تا به حال توصیه شده را نیز حتما رعایت نمایند و خصوصا این گرد همایی ها و جمع شدن ها را مدیریت نمایند تا انشاالله اتفاق جدیدی رخ ندهد.
دکتر گویا با اشاره به اینکه نگرانی های ما در خصوص بیماری کووید 19 کماکان به جای خود باقی است، گفت: هنوز پیک چهارم را بطور کامل پشت سر نگذاشتیم و افزایش مسافرت ها، تردد ها و گردهمایی نگران نماینده است.
رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت در انتها اضافه نمود: در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی، در شرایط فعلی امکان اینکه این که بیماری برگردد بسیار زیاد است.
منبع: خبرگزاری دانشجو