تصاویر ، گزارش پر جزئیات از خسارت روزانه قطعی اینترنت به کسب و کارهای دیجیتال!

به گزارش عینک بانوان، دیجیاتو نوشت: گزارش سازمان نظام صنفی رایانه ای استان تهران از تاثیر محدودیت ها و قطع اینترنت بر کسب وکارها، نشان می دهد هیچ بخشی از صنعت رایانه از گزند این خسارات در امان نمانده است.

تصاویر ، گزارش پر جزئیات از خسارت روزانه قطعی اینترنت به کسب و کارهای دیجیتال!

بیش از دو هفته است که شاهد اختلال و قطعی اینترنت در سراسر کشور هستیم؛ از فیلتر اینستاگرام و واتس اپ گرفته تا ملی شدن اینترنت موبایل در ساعاتی خاص. این محدودیت ها علاوه بر آنکه به کاربران آسیب زده، منجر به ضرر و زیان کسب وکارها هم شده است.

به همین دلیل سازمان نظام صنفی رایانه ای استان تهران از کوشش هایش برای تعامل با دستگاه های مسئول، برای برآورد ابعاد این اختلالات و راهکارهایی در جهت کاهش صدمات ناشی از آن ها، سخن گفته است.

به گزارش دیجیاتو و به نقل از روابط عمومی سازمان نظام صنفی رایانه ای استان، این سازمان به منظور آنالیز تاثیر محدودیت ها بر کسب و کارها، پرسشنامه ای را در اختیار آن ها گذاشت که سوالاتی در مورد کاهش عایدی، افزایش هزینه یا اختلال در عملیات جاری شرکت ها مطرح شده بود.

این نظرسنجی از شرکت های عضو نصر تهران در قالب پرسشنامه با مشارکت 104 شرکت زیر مجموعه سازمان از تاریخ 7 مهر 1401 تا 10 مهر 1401 اجرا شده است.

نیمی از کسب وکارها حداقل 25 درصد کاهش فروش داشته اند

یکی از مهم ترین پرسش هایی که شرکت های عضو نظام صنفی رایانه ای تهران به آن پاسخ داده اند، تاثیر این محدودیت ها بر فروش آن هاست. آمارها نشان می دهد این محدودیت ها لطمات شدیدی به شرکت ها وارد نموده است.

براساس نظرسنجی اجرا شده، درصد شرکت هایی که در این مدت کاهش فروش را تجربه ننموده اند تقریبا صفر است. بیش از 41 درصد شرکت ها 25 تا 50 درصد عایدی خود را در این مدت از دست داده اند و حدود 47 درصد هم بیشتر از 50 درصد کاهش فروش داشته اند.

تنها 11 درصد کسب وکارها نیز کمتر از 25 درصد کاهش فروش را تجربه نموده اند که این سازمان احتمال می دهد تحت تاثیر نوسان های کوتاه مدت باشند.

خسارت 50 میلیون تومانی به نیمی از مشاغل با ادامه محدودیت ها

اما هر روز تداوم محدودیت های فعالی، چه اندازه خسارت به کسب وکارها وارد می نماید؟ نصر تهران این سوال را از شرکت ها پرسیده بود که تداوم احتمالی محدودیت ها، روزانه چه خسارتی را از نظر ترکیب فروش از دست رفته و هزینه اضافه شده به آن ها وارد خواهد نمود.

بر این اساس، 53 درصد مشاغل اعلام کردند روزانه 50 میلیون تومان ضرر خواهند کرد. 21 درصد نیز ضرر 50 تا 100 میلیون تومانی و حدود 18 درصد خسارت بین 100 تا 500 میلیون تومانی را گزارش نموده اند. قریب به 8 درصد مشاغل نیز روزانه بالاتر از 500 میلیون تومان خسارت می بینند:

اگر تعداد کارکنان را شاخصی برای بزرگی شرکت ها بدانیم، تقریبا همان 8 درصدی که بالای 200 نفر نیرو دارند احتمالا روزانه بالای 500 میلیون تومان خسارت خواهند دید و همان 73 درصدی که زیر 50 نفر نیرو دارند روزانه 50 میلیون تومان خسارت خواهند دید.

ارتباط مستقیم کاهش فروش با عایدی شرکت ها به علت اختلال در کانال های فروش، کاهش فروش یا عایدی شرکت به علت اختلال در استفاده از ابزارهای بازاریابی دیجیتال، لطمه به عملیات روزانه استفاده از ابزارهای ارتباط با مشتریان، صدمه به عملیات جاری شرکت به علت اختلال در استفاده از ابزارهای طراحی و توسعه محصول، افزایش آسیب در عملیات جاری شرکت به علت اختلال در استفاده از سامانه های داخلی شرکت، صدمه به عملیات جاری شرکت به علت اختلال در استفاده از ابزارهای ارتباط درون سازمانی، صدمه به عملیات جاری شرکت به علت اختلال در تعامل با اشخاص و موسسات غیرایرانی لطمه به عملیات جاری شرکت به علت اختلال در تعامل با موسسات آموزشی و پژوهشی، لطمه به عملیات جاری شرکت به علت اختلال در تعامل با پیمانکاران و اشخاص همکار، لطمه به عملیات جاری شرکت به علت اختلال در دورکاری کارکنان از جمله عوامل موثری است که ضرر و زیان شرکت ها به علت محدودیت های ایجاد شده در اینترنت را موجب شده است.

آنالیز ابعاد محدودیت ها و اختلالات اینترنت

در این مدت اختلالات و قطعی اینترنت دیتاسنترها منجر به اختلال در ارتباط با upstream دامنه ها و هم چنین ایجاد مسائل زیادی در dns resolution دامنه ها شد. اندازه failed requestهای منطبق با این شرایط، تقریبا 170 برابر شرایط معمول است.

به علاوه، تمامی ارتباطات سالم https و handshakeهای داخلی به علت سیستم فیلترینگ و کوشش برای بستن سرویس های تانل و وی پی ان تحت تاثیر نهاده شد. این اختلالات به طور مستقیم بیش تر سرویس های شرکتی مانند پرداخت ها، لاگین ها، سیستم های اطلاع رسانی (2fa/Email)و سیستم های CICD و مدیریت رلیز، مانیتورینگ و آلرتینگ را تحت تاثیر قرار داد.

از سوی دیگر، اختلال در سرویس های تانلینگ منجر به مسدود شدن دسترسی امن کارشناسان سازمان ها به سرویس های سازمان و افزایش ریسک های امنیتی برای این شرکت ها شد.

آنطور که نصر گزارش نموده، از پنج شنبه 31 شهریور 1401 اختلال های اولیه تقریبا در تمام دیتاسنترها شروع شده و این روند تا زمان تهیه این گزارش یعنی 10 مهر با روند ثابتی ادامه داشته است.

در روز شنبه دوم مهر، اختلال های داخلی در ارتباط بین دیتاسنتری و ارتباط با اینترنت بین الملل افزایش چشم گیری داشت و شدیدترین اختلالات را به ویژه در بخش داخلی تجربه نموده است. در باقی روزها، اختلالات در روزهای پنج شنبه و آدینه، 7 و 8 مهر شدت بیش تری داشته است. تمرکز این اختلالات از ساعت 16 تا 24 هر روز بوده است.

5858

منبع: خبرآنلاین

به "تصاویر ، گزارش پر جزئیات از خسارت روزانه قطعی اینترنت به کسب و کارهای دیجیتال!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تصاویر ، گزارش پر جزئیات از خسارت روزانه قطعی اینترنت به کسب و کارهای دیجیتال!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید